SITS Insatsteam, skogsbrandmän och resurser över hela Sverige.
Idag arbetar SITS Insatsteam internationellt vid skogsbränder i Europa.

Om oss

European Forest Fire Technology AB har genom införlivningen av SITS i Sverige AB stora resurser som kan arbeta både nationellt och internationellt vid såväl naturvårdsbränningar som skogsbränder.

Vi är det enda företaget i Skandinavien som vid naturvårdsbränder använder oss av specialutbildade skogsbrandmän med kompetensen och erfarenheten att kunna hantera alla moment under en bränning.

EFFT:s skogsbrandmän följer en internationell utbildning från Kanada för skogsbrandmän.

Till skillnad från övriga som genomför naturvårdsbränningar i Sverige använder vi inte skogsarbetare, utan välutbildade skogsbrandmän vid våra naturvårdsbränningar. Utbildningen till skogsbrandman är lång och omfattande

 

EFFT är de enda bränningsteamen som bevakar bränningen på så nära håll, att vi bygger upp ett bas läger i direkt anslutning till objektet. Allt för att Ni som vår kund tryggt ska kunna lägga Er skog i våra händer under hela naturvårdsbränningen.

2014 under skogsbranden i Västmanland utgjorde personal från SITS i Sverige AB:s insatsteam en spetskompetens, som kallades in som första externa resurs, personal som idag finns inom EFFT:s organisation. Redan under fredagen var SITS insatsteam på väg till branden.

SITS i Sverige AB:s insatschef satt med i den sk analysgruppen och genomförde väderanalyser till staben. Personal som idag finns inom EFFT.

Övriga större skogsbränder EFFT personal medverkat vid tidigare är:

2016 - Gotland
2017 - 
2018 - Sala, Oskarshamn, Sveg